Un intelept

aviz psihologic constanta

Un intelept

Cu multi ani in urma, a trait în India un întelept care se spune ca pazea într-un cufar încantator un mare secret care l-a facut sa fie învingator în toate aspectele vietii sale si care, pentru aceasta, se considera cel mai fericit om din lume.Multi regi invidiosi i-au oferit putere si bani si au încercat sa-l jefuiasca pentru a-i lua cufarul, dar totul a fost în zadar.Si cu cat încercau mai mult, cu atat erau mai nefericiti, pentru ca invidia nu le dadea pace.Asa au trecut anii si înteleptul era în fiecare zi mai fericit.

Într-o zi a venit la el un copil si i-a spus: Domnule, la fel ca si tine, vreau si eu să fiu foarte fericit.De ce nu mă înveti si pe mine ce trebuie sa fac pentru a reusi? Înteleptul, vazand simplitatea si puritatea copilului, i-a zis: Pe tine te voi învata secretul pentru a fi fericit.Vino cu mine si fii foarte atent.În realitate sunt două cufere în care pastrez secretul pentru a fi fericit si acestea sunt:mintea si inima mea, iar marele secret nu este altceva decat o serie de pasi pe care trebuie sa-i faci de-a lungul vieţii:

Primul pas este sa stii ca Dumnezeu exista în toate lucrurile din viata, si pentru aceasta, trebuie sa-l iubesti si sa-i fii recunoscator pentru toate lucrurile pe care le ai si pentru toate lucrurile care ti se întampla.

Al doilea pas este sa te iubesti pe tine însuti si în fiecare zi,cand te trezesti si înainte sa adormi, trebuie sa spui:Sunt important, am valoare, sunt în stare, sunt inteligent, sunt iubitor, astept mult de la mine, nu exista obstacol pe care sa nu-l pot învinge.Acest pas se cheama autostima ridicata.

Al treilea pas este sa pui în practica tot ceea ce spui ca esti, si daca tu gandesti ca esti inteligent, actioneaza inteligent; daca tu gandesti ca esti în stare, fa ceea ce îti propui; daca tu gandesti ca esti iubitor, exprima-ti iubirea; daca gandesti ca nu exista obstacol pe care sa nu-l poti învinge, atunci propune-ti scopuri în viata si lupta pentru ele pana cand le vei obţine.
Acest pas se cheama motivare.

Al patrulea pas este sa nu invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau pentru ceea ce este, ei vor obtine partea lor,tu o vei dobandi pe a ta.

Al cincilea pas este sa nu pastrezi în inima ta ranchiuna împotriva nimanui,acest sentiment nu te va lasa sa fii fericit.Trebuie sa-l lasi pe Dumnezeu sa faca dreptate si tu… iarta si uita!Stiu ca e greu, dar nu imposibil.

Al saselea pas este sa nu iei lucrurile care nu-ti apartin, aminteste-ti ca potrivit legilor nescrise ale naturii, maine vei pierde ceva de mai mare valoare.

Al saptelea pas este ca nu trebuie sa faci pe nimeni sa sufere, toate fiintele pamantului au dreptul sa fie respectate si iubite.

Al optulea si ultimul pas:trezeste-te întotdeauna cu un suras pe buze si observa împrejurul tau, cautand sa descoperi în fiecare lucru partea lui buna si frumoasa, ajuta-i pe cei care au nevoie, fara sa te gandesti ca nu vei primi nimic în schimb, cand privesti pe cineva, descopera-i calitatile sale.

Secretul fericirii se afla în fiecare, cauta-l în interiorul tau si-l vei descoperi!