Trei mosnegi

cabinet psihologic constanta

Trei mosnegi

O femeie iese din casa si vede trei mosnegi cu barba alba stand în fata casei.Nu-i cunostea dar,vazandu-i suparati, îi invita în casa, sa manance ceva.Soțul tău este acasă întreaba ei. Nu, este ieșit.Atunci nu putem intra replică ei.Seara,cand sotul se întoarce acasa, ea îi povesteste despre cei trei mosnegi.Du-te, spune-le ca am venit si poftește-i înauntru.Femeia se duce si îi invita.Nu putem intra toti în casa, replica ei.Cum asa? întreaba ea.

Unul dintre mosnegi îi explica.Eu sunt BUNASTARE, el este SUCCES iar celalalt este IUBIRE.Acum du-te si întreaba-l pe sotul tau care dintre noi sa vina în casa.Femeia intra în casa si îi spune sotului, care se bucura.Ce bine! In acest caz invita-l pe BUNASTARE sa ne umple casa cu bunastare.Sotia nu a fost de acord.De ce sa nu-l invitam pe SUCCES ?

Nora îi asculta dintr-un colt al casei.N-ar fi mai bine sa-l invitam pe IUBIRE? Casa noastra ar fi atunci plina de iubire!a sugerat nora.Hai sa ne ghidam dupa sfatul norei, îi zice sotul sotiei.Du-te afara si invită-l pe IUBIRE sa ne fie oaspete.Femeia iese afara si întreaba: Care dintre voi este IUBIRE? Pe el îl invitam sa ne fie oaspete.IUBIRE porneste înspre casa.Odată cu el se pornesc în urma lui si ceilalti doi.

Surprinsa femeia întreaba: L-am invitat doar pe IUBIRE.Cum de veniti si voi cu el?
Cei trei mosnegi replicara: Daca l-ai fi invitat pe BUNASTARE sau pe SUCCES, ceilalti ar fi ramas pe loc, dar de vreme ce l-ai invitat pe IUBIRE, unde merge el mergem si noi.Unde este IUBIRE este si BUNASTARE si SUCCES!