Lucruri pe care le considerăm importante in viață

consiliere experientiala adolescent

Un bastinas american si prietenul lui treceau, in centrul orasului New York, pe langa Times Square in Manhattan. Era in timpul pranzului si strazile erau pline de oameni. Masinile claxonau, franele taxiurilor scartaiau pe la colturi, sirenele zornaiau, sunetele orasului erau asurzitoare. Deodata, bastinasul spune: Aud un greiere! Prietenul sau spune: Ce? Esti nebun? Cum poti sa auzi un greiere in galagia asta!

Nu, sunt sigur! a spus el, am auzit un greiere!. E o nebunie, i-a raspuns prietenul. Insa el asculta cu atentie un moment, si apoi se îndrepta, traversand strada, spre un ghiveci de ciment, in care cresteau niste plante. S-a uitat in ele si pe sub crengile lor, a descoperit un mic greiere. Amicul sau a fost pur si simplu uimit.

E incredibil!Cred ca ai urechi supraomenești! Nu, a spus bastinasul. Urechile mele nu sunt cu nimic diferite de ale tale. Depinde ce vrei sa asculti. Dar nu se poate! a spus prietenul. N-as putea auzi un greier, in asa o galagie. Da într-adevar,a venit replica. Depinde ce este cu adevarat important pentru tine. Hai sa-ti arat! A bagat mana in buzunar si a scos cateva monede, pe care, in mod discret, le-a scapat pe trotuar. Atunci, in ciuda zgomotului soselei aglomerate, care le surzea urechile, au putut observa pe o rază de 20 de picioare distanta, fiecare cap întorcandu-se sa vada daca banii cazuti nu erau ai lor. Ai înteles ce vreau să spun? a întrebat bastinasul american. Totul depinde de ce este important pentru tine!